Renske Chhurpi Himalayan Cheese Bone - gryzak z sera himalajskiego dla psów
Naturalna przekąska dla psów oparta na oryginalnej himalajskiej recepturze, ręcznie wytwarzana tradycyjnymi metodami. Żucie twardego sera to prawdziwa rozkosz, której pies się nie oprze. Renske Chhurpi to doskonałe uzupełnienie codziennej diety, które dodatkowo dostarczy psu niezbędne składniki mineralne oraz witaminy. Gryzak dedykowany psom wszystkich ras - z łatwością dopasujesz właściwy rozmiar spośród 6 wielkości do wyboru. Rozmiar S: długość ok. 14 cm, waga ok.41 g.
Gryzaki Renske Chhurpi są w 100% naturalne, bezglutenowe i bezzbożowe. Bogate są w białko i wapń, odznaczają się wysoką smakowitością. Pomagają w redukcji kamienia nazębnego i odświeżają oddech. Można je podawać psom każdej rasy i w każdym wieku - szczeniętom od 2 miesiąca życia, ponieważ pod wpływem śliny gryzak Chhurpi staje się delikatnie miękki. Dzięki tej właściwości bardzo dobrze sprawdza się jako przekąska dentystyczna. Gryzaki rekomendowane są przez lekarzy weterynarzy.
Zalety gryzaków Renske Chhurpi:
- wspomagają higieny jamy ustnej, usuwając osad nazębny i delikatnie masując dziąsła
- zapobiegają powstawaniu kamienia nazębnego,
- w 100% naturalne
- bez zbóż i bez glutenu
- niskokaloryczne
- bez konserwantów, sztucznych dodatków, dzięki czemu bez obaw można podawać psom ze skłonnościami do alergii
- łatwostrawne i wysoko przyswajalne ,
- wysoka zawartość białka, wapnia, aminokwasów i witamin,
- wysoka smakowitość,
- wystarczają na długie godziny żucia i gryzienia, czasem nawet na wiele, wiele dni
- mają przyjemny zapach
- nie robią się śliskie czy lepkie, nie ubrudzą legowiska, kanapy, dywanu
- zapewniają psu długo trwająca przyjemność
Wytwarzane ręcznie wg tradycyjnych metod produkcji
Gryzaki z sera produkowane są według himalajskiej receptury. Robi się go jedynie z odtłuszczonego mleka, a powstały ser jest prasowany przez kilka dni i następnie suszony w specjalnych warunkach przez ponad miesiąc. Podczas tego procesu nabiera swojej niezwykłej twardości.
Czy wiesz, że...
- gryzak Chhurpi stanie się bardzie elastyczny jak włożysz go do mikrofalówki? Podgrzewaj w mikrofalówce przez około 90 sekund /900 Wat, schłodź przed podaniem psu. Niektóre psy bardziej preferują taką formę gryzaka
- z końcówki gryzaka Chhurpi zrobisz pyszne małe przekąski serowe ? Podgrzewaj w mikrofalówce przez około 90 sekund/ 900 Wat. Przed podaniem psu schłodź przez 2 minuty. Smacznego.
Rozmiar S: długość ok. 14 cm, waga ok.41 g
Skład: Mleko
Składniki analityczne (na 100 g) : białko 60%, zawartość tłuszczu 18%, popiół surowy 4,5%, włókno surowe 0,5%, sól 0,01%.