Dlaczego wołowina Angus? Black Angus to rasa bydła pochodząca z północno-wschodniej Szkocji. Mięso Angus znane jest z dużej zawartości mięśni i jest klasyfikowane, jako produkt wyższej jakości w porównaniu do zwykłej wołowiny. Wołowinę Angus cechuje dobra marmurkowatość, co oznacza, że tłuszcz jest rozprowadzony w mięsie cienko i równomiernie. Zapewnia mu to jednolitą strukturę, wyjątkową soczystość i smak. Wołowina Angus ma także niższa zawartość tłuszczów nasyconych. W skrócie – jest zdrowszym produktem z półki Premium!
Dodana do karmy marchew to źródło witaminy A – niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania narządu wzroku. Zielona fasolka bogata jest w żelazo, a kalafior w witaminę B9. Pomidor zawiera dużo potasu, który wspomaga funkcjonowanie nerwów i mięśni. Jest także doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, który wspomaga prawidłowy pasaż treści pokarmowej. Zawarta w karmie cukinia dostarczy Twojemu psu witaminy B3 – ważnego ko-faktora metabolizmu białek, lipidów i węglowodanów.
Karma nie zawiera zbóż. W jej skład wchodzą bataty. Zawierają one niewielką ilość tłuszczu i są rewelacyjnym źródłem błonnika pokarmowego – niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego.
Dodatek prebiotyków MOS i FOS wspomaga mikrobiotę jelitową Twojego psa.
Karma bogata jest w naturalnie występujący kolagen, który pomaga zachować zdrowe stawy i skórę.
Zawiera także niezbędne kwasy omega 3 i 6 które są kluczowe dla prawidłowej kondycji Twojego psa.
Bez dodatku sztucznych barwników i konserwantów! Karma konserwowana naturalnie przy użyciu wyciągu z rozmarynu.
Skład: Wołowina 65% (świeżo przygotowana wołowina Angus 35%, suszona wołowina 25%, tłuszcz wołowy 5%), bataty, fasolka, pulpa buraczana, suszona mieszanka produktów Superfoods* (w tym marchewka, fasolka szparagowa, kalafior, pomidor, cukinia), minerały, suplement omega-3, fruktooligosacharydy (FOS, 192 mg/kg), glukozamina (170 mg/kg), metylosulfonylometan (170 mg/kg), siarczan chondroityny (125 mg/kg), mannanooligosacharydy (MOS, 48 mg/kg), ekstrakt z oliwek (0,01 %).
Składniki analityczne:
- Białko surowe 38%
- Tłuszcz surowy 16%
- Włókno surowe 4%
- Popiół surowy 6,5%
- Wilgotność 8%
- Bezazotowe związki wyciągowe (NFE) 27,5%
- Energia metaboliczna 382 kcal/100g
- Kwasy tłuszczowe omega-6 1,2%
- Kwasy tłuszczowe omega-3 0,7%
- Wapń 1,1%
- Fosfor 0,9%
- Kolagen 14%
DODATKI DIETETYCZNE NA KG:
Witaminy: witamina A 15000 j.m., witamina D3 2000 j.m., witamina E 95 j.m.
Pierwiastki śladowe: cynk (jednowodny siarczan cynku) 50 mg, żelazo (jednowodny siarczan żelaza (II)) 50 mg, mangan (jednowodny siarczan manganu) 35 mg, miedź (pięciowodny
siarczan miedzi (II)) 15 mg, jod (bezwodny jodan wapnia i jodek potasu) 1,6 mg, selen (selenin sodu) 0,3 mg