Dlaczego kaczka angielska? Mięso użyte do produkcji tej wyjątkowej karmy pozyskiwane jest z angielskich farm zrzeszonych w unikalnym systemie Red Tractor. Gwarantuje on prawidłowe dbanie o dobrostan zwierząt, bezpieczeństwo żywności, jak i identyfikację i ochronę środowiska od gospodarstwa do produktu końcowego. Kaczki angielskie pochodzą tylko i wyłącznie z chowu ściółkowego. Mają zapewnioną swobodę i przestrzeń dzięki czemu ich mięsnie doskonale się rozwijają, a ich mięso zawiera znacznie mniejszy poziom kortyzolu. Mięso kaczki angielskiej jest chude i stanowi doskonale źródło białka. W skrócie – jest zdrowszym produktem z półki Premium!
Dodany do unikalnej receptury pasternak to źródło witaminy B3. Burak ćwikłowy dostarcza odpowiedniej ilości błonnika pokarmowego, niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego i pasażu treści pokarmowej. Dodane do karmy pomarańcze są doskonałym źródłem witaminy C, czyli przeciwutleniacza, który wspiera funkcjonowanie układu odpornościowego. Szparagi są bogate w witaminę A, witaminę C i witaminę K oraz kwas foliowy i wpływają korzystnie na ogólny stan zdrowia i samopoczucie. Dynia zawiera zaś dużą ilość witaminy A.
Karma nie zawiera zbóż. W jej skład wchodzą bataty. Zawierają one niewielką ilość tłuszczu i są rewelacyjnym źródłem błonnika pokarmowego – niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego.
Dodatek prebiotyków MOS i FOS wspomaga mikrobiotę jelitową Twojego psa.
Karma bogata jest w naturalnie występujący kolagen, który pomaga zachować
zdrowe stawy i skórę.
Zawiera także niezbędne kwasy omega 3 i 6 które są kluczowe dla prawidłowej kondycji Twojego psa.
Bez dodatku sztucznych barwników i konserwantów! Karma konserwowana naturalnie przy użyciu wyciągu z rozmarynu.
Skład: Kaczka 65% (świeżo przygotowana angielska kaczka 35%, suszona kaczka 22%, tłuszcz z kaczki 5%, bulion z kaczki 3%), bataty, fasolka, pulpa buraczana, suszona mieszanka produktów Superfoods* (w tym pasternak, burak ćwikłowy, pomarańcza, szparagi, dynia), suplement omega-3, minerały, fruktooligosacharydy (FOS, 192 mg/kg), mannanooligosacharydy (MOS, 48 mg/kg), ekstrakt z oliwek (0,01 %). *Każdy odpowiada 4% świeżych składników
Składniki analityczne:
- Białko surowe 28%
- Tłuszcz surowy 16%
- Włókno surowe 3%
- Popiół surowy 9,5%
- Wilgotność 8%
- Bezazotowe związki wyciągowe (NFE) 35,5%
- Energia metaboliczna 376 kcal/100g
- Kwasy tłuszczowe omega-6 2,5%
- Kwasy tłuszczowe omega-3 0,4%
- Wapń 2,2%
- Fosfor 1,6%
- Kolagen 7%
DODATKI DIETETYCZNE NA KG:
Witaminy: witamina A 15000 j.m., witamina D3 2000 j.m., witamina E 95 j.m.
Pierwiastki śladowe: cynk (jednowodny siarczan cynku) 50 mg, żelazo (jednowodny siarczan żelaza (II)) 50 mg, mangan (jednowodny siarczan manganu) 35 mg, miedź (pięciowodny
siarczan miedzi (II)) 12 mg, jod (bezwodny jodan wapnia i jodek potasu) 1 mg, selen (selenin sodu) 0,2 mg